Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گربه پالاس، یک گربه‌سان وحشی کوچک بومی آسیای میانه است. این جانور تقریباً کمی بزرگتر از اندازهٔ یک گربه خانگی است و دارای حدود ۶۰ سانتی‌متر طول (بدون احتساب دم ۲۵ سانتی‌متری‌اش) و به‌طور متوسط ۳٫۶ کیلوگرم وزن است. رنگ مو‌های بدن‌اش خاکستری روشن یا زرد تیره همراه با نوار‌های عمودی است که گاهی در میان مو‌های انبوه و متراکم بدن، دیده نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گربه شکل‌های گوناگونی دارد که آن را از دیگر گربه‌سانان متمایز می‌سازد. چشمان گرد این جانور، برجسته‌ترین ویژگی‌اش به‌شمار می‌آید. پاهایش کوتاه هستند و موهایش بلند و انبوه هستند. گربه پالاس گربه‌سانی ارزشمند است که معمولا در نقاط کوهستانی زندگی می‌کند، اما، چون اطلاعات کافی از آن در دست نیست نمی‌توان گفت که گونه‌ای در خطر انقراض یا کمیاب است و رسیدن به جواب صریح و درست نیازمند اقدامات پژوهشی و تحقیقاتی است.

این گربه‌ها حیواناتی شدیدا منزوی و غیراجتماعی هستند. هر دو جنس نر و ماده آن، تنها زندگی می‌کنند، قلمروی خاص خود را دارند و بر روی قلمروی خود بسیار حساس‌اند. این حیوانات بیشتر روز‌ها را درون غار‌ها و مناطق امن و تاریک سپری می‌کنند و هنگام عصر، برای فعالیت و شکار بیرون می‌آیند.

ویژگی‌های ظاهری: طول بدن ۴۵ تا ۶۲ سانتیمتر، طول دم ۲۰ تا ۳۱ سانتیمتر، و وزن ۵/۲ تا ۵/۴ کیلوگرم است. رنگ زمینه‌ای پالاس‌ها از خاکستری تا قرمز متغیر می‌باشد. نوک مو‌ها سفیدرنگ بوده و ظاهری نقره‌ای رنگ به جانور می‌دهد. پا‌ها کوتاه با نوار‌های سیاه رنگ و دم کوتاه، قطور و نوک سیاه است. خال‌های سیاه رنگ کوچکی روی پیشانی خودنمایی می‌کند. صندوق صماخ پالاس مانند گربه شنی برای شنیدن صدای جوندگان زیرزمینی بزرگ می‌باشد. طول مو‌های زیربدن و دم دوبرابر مو‌های روی بدن و پهلوهاست که سازگاری جهت تحمل سرمای زیستگاه‌های سردسیر این جانور است. پیش از این گمان بر آن بوده که اجداد گربه‌های ایرانی به دلیل دارا بودن مو‌های بلند، گربه پالاس می‌باشد.

ویژگی‌های زیستی: گربه‌های پالاس تکزی هستند. طعمه مورد علاقه آن‌ها در وهله نخست پایکا و همچنین خرگوش، جوندگان، کبک و بی مهرگان می‌باشد که معمولا در اوایل صبح یا بعدازظهر شکار می‌شوند. گربه‌های پالاس سرگین خود را با خاک می‌پوشانند. آن‌ها در سرتاسر سال در لانه خود به منظور اجتناب از گرما و سرمای شدید پناه می‌گیرند. جفتگیری معمولا در زمستان صورت گرفته و ۶۶ تا ۶۷ روز دوره بارداری خواهند داشت. پالاس توان تولیدمثلی بالایی نسبت به شرایط زیستگاهی متغیری که در آن زیست می‌کند داشته و ۲ تا ۸ (معمولا ۲ تا ۴) توله به دنیا می‌آورد. در سن ۲ ماهگی، وزن توله‌ها به ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم رسیده و ظاهرشان شبیه بالغ‌ها می‌شود. تا ۵/۱۱ سال در اسارت عمر می‌کنند.

زیستگاه و فراوانی: در مناطق کوهستانی، صخره‌ای مرتفع، استپی و حتی نیمه بیابانی زیست می‌کند. محدوده پراکنش این گربه سان در کشور عمدتا منطبق بر محدوده کوهستانی البرز می‌باشد، ولی گزارش‌های پراکنده‌ای از استان‌های مرکزی و جنوبی کشور نیز در دست می‌باشد. براساس مشاهدات صورت گرفته، تراکم گربه پالاس در کشور پایین می‌باشد.

ارزش ها: دارای ارزش‌های زیستی، زیبایی شناختی، علمی و آموزشی است.

وضعیت حفاظت: گربه پالاس براساس قوانین سازمان حفاظت محیط زیست در زمره گونه‌های درخطر انقراض می‌باشد. همچنین، در طبقه (NT) IUCN و پیوست II کنوانسیون (CITES) قرار دارد. درحال حاضر اطلاعات جامعی از وضعیت این گونه در دست نیست، ولی حفاظت از محدوده‌های پراکنش آن ضروری است.

منبع: میزان

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گربه پالاس محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۷۴۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از اینوتکس ۲۰۲۴ بیشتر بدانید

نمایشگاه اینوتکس که بزرگترین رویداد نوآوری و فناوری کشور محسوب می‌شود، از امروز آغاز به کار خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اینوتکس یکی از مهمترین رویدادهای سال در حوزه نوآوری و فناوری کشور است که از سال ۱۳۹۰ با همت پارک فناوری پردیس نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری INOTEX با حضور شرکت‌های بین المللی برگزار می‌شود.

نمایشگاه اینوتکس راهی است برای این که فناوری‌های روز به صنایع بزرگ و متوسط معرفی شوند و از این طریق مشتریان محصولات فناورانه، به تولیدکنندگان آنها متصل شوند.

این رویداد به عنوان بزرگترین گردهمایی شرکت‌های دانش بنیان، نوپا و نوآور از سال ۱۳۹۰ تاکنون در حال برگزاری است و هم اکنون تبدیل به مهمترین رویداد نوآوری و فناوری کشور و البته منطقه جنوب غرب آسیا شده است.

با توجه به جایگاه نمایشگاه اینوتکس در حوزه فناوری و ارتباطات، حضور در آن به عنوان یک فرصت برای شناخت و دسترسی به آخرین تحولات و فناوری‌های جهانی در این حوزه محسوب می‌شود.

تاریخچه برگزاری اینوتکس

این رویداد که برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ برگزار شد، دو دوره با نام نمایشگاه بین المللی فناوری‌های پیشرفته بود و در سال ۲۰۱۴ به «نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (INOTEX)» تغییر نام داد.

دوره اول فقط متخصصین روس حضور داشتند و دوره دوم با حضور ۷۲ شرکت روسی، بلاروسی و اوکراینی برگزار شد. دردوره سوم از هشت کشور از جمله کشور ما ایران حضور داشتند و استقبال بسیار زیادی از شرکت‌های ایرانی شد.

سال به سال به تعداد شرکت‌های فناور حاضر در این رویداد اضافه شد و در سال ۲۰۲۰ به دلیل شیوع کرونا تمام بخش‌های این رویداد به شکل مجازی برگزار شد.

در سال ۲۰۲۱ این رویداد باتوجه به موضوع کرونا علاوه بر مجازی به صورت حضوری در فضای باز و با نوآوری در غرفه‌سازی، برای اولین بار در ناحیه نوآوری پردیس برگزار شد.

در دوازدهمین دوره این نمایشگاه که سال گذشته برگزار شد، مشارکت ۴۵۰ غرفه‌دار و بازدید بیش از صد هزار مخاطب به صورت حضوری و آنلاین در بخش نمایشگاهی رکوردی جدید در ادوار برگزاری نمایشگاه اینوتکس رقم خورد.

اهداف برگزاری اینوتکس چیست؟

یکی از اهداف برگزاری این رویداد این است که از طریق ارتباط سرمایه‌گذاران داخلی و بین‌المللی با شرکت‌ها و استارتاپ‌ها سرمایه‌گذاری انجام شود.

همچنین بین فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری گفتگو و شبکه سازی انجام شود.

به طور کلی می‌توان گفت توانمندسازی کارآفرینان از طریق ارائه موفقیت‌ها، تأمین منابع مالی، پیدا کردن مسیر مناسب جهت ورود به بازار و نیز برقراری ارتباط میان اجزای مختلف زیست‌بوم نوآوری و فناوری از جمله اهداف برگزاری این رویداد است.

در آستانه بزرگترین رویداد فناوری کشور؛ اینوتکس ۲۰۲۴

سیزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس ۲۰۲۴) روزهای ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در پارک فناوری پردیس و در سه بخش نمایشگاهی، رویدادهای تجاری و ترویجی و رویدادهای آنلاین برگزار می‌شود.

در بخش نمایشگاهی، شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها، شتاب‌دهنده‌ها و مراکز رشد، منتورها و مشاوران، مخترعان، پارک‌های فناوری، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی حضور خواهند داشت.

به گفته معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس، ارتباط مستقیم با هزاران بازدیدکننده، کارآفرین و مسئولان دولتی، اطلاع از آخرین تحولات فناورانه و تغییرات نوآوری در منطقه و کشف فرصت‌های نوین سرمایه‌گذاری یا جذب سرمایه‌گذار از جمله فرصت‌ها و ظرفیت‌های این دوره نمایشگاه اینوتکس خواهد بود.

بنا بر اظهارات رئیس پارک فناوری پردیس، نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ با محوریت «اقتصاد نوآوری» برگزار می‌شود.

وی همچنین با اشاره به سه گروه حاضر در سیزدهمین دوره اینوتکس عنوان کرد: گروه نخست شرکت‌های فناور، استارتاپی و نوپا و شرکت‌های صنعتی بزرگ هستند. گروه دوم سرمایه گذاران و گروه سوم نهادها و سازمان‌ها اعم از دولتی و حاکمیتی. در این دوره میزبان محصولات و خدمات شرکت‌ها، سازمان‌ها و نهادهای داخلی و خارجی هستیم.

گفتنی است صاحب امتیاز این نمایشگاه، پارک فناوری پردیس است و همچنین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری از حامیان و پشتیبان‌های دائمی نمایشگاه هستند.

کد خبر 751353

دیگر خبرها

  • رئیسی: منزوی کردن زنان را به هیچ وجه قبول نداریم
  • رئیسی: منزوی کردن زنان را به هیچ وجه قبول نداریم | به اینجا آمدم تا بگویم دختر یعنی...
  • منزوی کردن زنان را قبول نداریم
  • قبل از خرید، مهمترین تفاوت نبشی پرسی و نبشی فابریک را بدانید!
  • ایلان ماسک: آمریکا در حال انقراض! کاهش نرخ زاد و ولد خطرناک‌تر از گرمایش جهانی است
  • فواید فوق‌العاده این ویتامین‌ها را بدانید
  • لحظه حمله مار در معرض انقراض به آقای فیلمبردار در کرمان
  • از اینوتکس ۲۰۲۴ بیشتر بدانید
  • علائم خاموش استرس را بدانید
  • هر آنچه باید درباره ویژگی My Week در Google Photos بدانید