Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز،در روزهای گذشته فیلمی از یافتن یک "گربه پالاس" توسط ماموران حفاظت محیط زیست شهرستان تفت در فضای مجازی منتشر شد و مورد توجه کاربران قرار گرفت؛ این گربه پالاس دوست‌داشتنی که ظاهرا اوضاع جسمانی مناسبی نداشت و به گفته مامور حفاظت محیط زیست، دچار جراحت بود، چند روزی پس از انتقال به اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد تلف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعظم حبیبی‌پور، معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد در پاسخ به اینکه آیا علت جراحت این گربه پالاس اصابت گلوله بوده یا نه می‌گوید: بررسی‌ها نشان داد که جراحت ناشی از گازگرفتگی توسط حیوانی دیگر است؛ گربه پالاس توسط دامپزشکان تحت درمان و سرم‌تراپی قرار گرفت اما عفونت شدید خون حاصل از جراحت سبب افت ضربان قلب و مرگ حیوان شد.

محمدرضا خواجه، رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان تفت درباره این گربه پالاس می‌گوید: روز جمعه، در پی دریافت گزارشی از سوی یک تیم کوهنوردی مبنی بر مشاهده یک گربه پالاس مصدوم در کوهستان برفخانه شیرکوه، ماموران اداره عازم منطقه شده و این گربه‌سان ارزشمند را به منظور مراقبت‌های اولیه به اداره کل حفاظت محیط زیست استان انتقال دادند.

گفتنی است پس از انقراض ببر مازندران و شیر ایرانی، حالا 8 گربه‌سان شامل یوز، پلنگ، گربه شنی، گربه پالاس، سیاه‌گوش (کاراکال)، وشق (لینکس)، گربه وحشی و گربه جنگلی در زیستگاه‌های کشور باقی مانده‌اند؛ گربه‌هایی که تخریب زیستگاه‌ها، ناامنی، شکار، کم‌آبی، کاهش طعمه و تصادفات جاده‌ای بقایشان را با چالش‌هایی جدی مواجه کرده، یوزپلنگ را به پرتگاه انقراض کشانده و جمعیت هفت گربه‌سان دیگر را کاهش داده است.

گربهٔ پالاس با نام علمی Felis manul، یک گربه‌سان وحشی کوچک بومی آسیای میانه است؛ این جانور تقریباً کمی بزرگتر از اندازهٔ یک گربه خانگی است و دارای حدود 60 سانتی‌متر طول (بدون احتساب دم 25 سانتی‌متری‌اش) و به‌طور متوسط 3٫6 کیلوگرم وزن است.

رنگ موهای بدنش، خاکستری روشن یا زرد تیره همراه با نوارهای عمودی است که گاهی در میان موهای انبوه و متراکم بدن، دیده نمی‌شوند؛ چشمان گرد این جانور، برجسته‌ترین خصوصیتش به‌شمار می‌آید؛ پاهایش کوتاه و موهایش بلند و انبوه هستند.

گربه پالاس در استپ‌های تا ارتفاع 4٫000 متر زندگی می‌کند؛ سحرگاه و غروب‌ها به شکار می‌رود و از جوندگان، پیکاها، موش‌ها، خرگوش و پرندگان تغذیه می‌کند؛ زیستگاه گربه پالاس با زیستگاه پیکای افغانی یا اجتماعات بزرگ جوندگان همپوشانی دارد.

انتهای پیام/

20 / 20 گربه پالاس "گربه پالاس" مجروح شیر کوه ایست قلبی ماموران حفاظت محیط زیست شهرستان تفت انتشار فیلم در فضای مجازی اعظم حبیبی‌پور معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد تلف شدن گربه پالاس

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: گربه پالاس ایست قلبی انتشار فیلم در فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۹۰۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از راه‌اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در استان خبر داد و گفت: راه‌اندازی این خانه‌ها تجربه‌ای موفق و کارآمد در دولت سیزدهم و در کنار سازمان حفاظت محیط زیست در رسیدن به اهداف سازمان نقش بسزا و پر رنگی را ایفا می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اسدالله حاتمی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: محیط زیست در شرایط کنونی به یک موضوع پر چالش اجتماعی با ماهیت پیچیده و چند وجهی و دارای دامنه تاثیرات وسیع مبدل شده و مدیریت آن به مشارکت گسترده و همه جانبه همه اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی  و در نهایت به مردمی‌سازی محیط زیست نیاز دارد.  

وی افزود: قطعا بدون جلب مشارکت، همراهی و همدلی هدفمند و اثربخش مردمی، دولت‌ها امکان مدیریت مطلوب امور محیط زیستی را ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی فراهم کردن بسترهای قانونی، حمایت‌های حقوقی، آموزش و توانمندسازی، تأمین حداقل امکانات کالبدی و سخت افزاری و ساماندهی فعالیتها  را از جمله الزامات اساسی برای جلب مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: در این مسیر باید در عموم اقشار مختلف ایجاد انگیزه نمود و در یک کلام در جهت تقویت هویتهای محلی برای رسیدن به اهداف عالیه کوشید.  

وی، محیط زیست را با مفهوم محل حضور مردم به دنبال تحقق شعار متعالی، محیط زیست مردم پایه، هوشمندانه و فناورانه  عنوان کرد که می‌تواند با ایجاد فضایی فرهنگی و پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و موثر مردم در عرصه محیط زیست را فراهم کرده و به ایجاد زمینه مدیریت محلی حفاظت و بهسازی محیط زیست کمک کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست برای تحقق و دستیابی به این اهداف، پیشنهاد راه‌اندازی خانه‌های محیط زیست در سراسر کشور را ارائه داد که خوشبختانه استان خراسان جنوبی به عنوان اولین استان، اقدام به راه‌اندازی این خانه در محل اداره کل حفاظت محیط زیست کرد.

حاتمی گفت: خوشبختانه با بهره‌گیری و تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و شهرستان نظیر مراکز بازدید کنندگان، بخش نمایشگاهی موزه‌های تاریخ طبیعی، کتابخانه‌ها، مراکز تشکل‌های محیط زیست و همچنین  با حضور و مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و... این مراکز گسترش یافته و به تدریج با کنشگری شهروندان، تشکل‌ها، فعالان محیط زیست و به ویژه نیروهای تسهیلگر محلی تربیت شده، مدیریت اجرایی این خانه‌ها نیز به مردم واگذار شده و درحال فعالیت در حوزه  محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی زمینه فعالیت این خانه‌ها را آموزش و افزایش سطح دانش محیط زیستی عمومی، اجرای فعالیت‌های مشارکت محور، جلب مشارکت خیرین و ترویج فرهنگ وقف محیط زیستی، زمینه‌سازی، ترویج و ایجاد بستر مناسب برای توسعه کمی و کیفی تشکل‌های مردم نهاد محیط زیست و ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیست، تشکیل کمیته‌های تخصصی حسب موضوعات و چالش‌های محیط زیستی هر منطقه و بهره گیری از مشاوره و نظرات کارشناسی فعالان و صاحبنظران عرصه محیط زیست و... عنوان و اظهار امیدواری کرد با مشارکت فعال همه دغدغه‌مندان محیط زیستی در استان به رفع و یا کاهش چالش‌های زیست محیطی استان کمک کنیم.

وی بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی این طرح در کشور، خوشبختانه تاکنون 50 خانه محیط زیست در استان راه‌اندازی شده و علاقمندان و دغدغه‌مندان محیط زیست می‌توانند به مراجعه به این خانه‌ها ، علاوه بر دیدار با مسئولین و کارشناسان حوزه محیط زیست به  ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود در جهت حفاظت هرچه بهتر از محیط زیست بپردازند.

انتهای پیام/257/

دیگر خبرها

  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • قانون حمایت از خانواده و جوانی در محیط زیست گیلان اجرا می‌شود
  • اصفهان قطب مدیریت پسماند در کشور است
  • حفاظت از حیات وحش، رسالت همه ایرانی‌ها
  • دستگیری شکارچی غیرمجاز قبل از شکار در فیروزکوه
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • تشدید برخورد محیط زیست با سودجویان اراضی ملی
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت